Qfeedback lanceert eigentijdse, gebruiksvriendelijke webapp

Claudia Smit |

Integraal en structureel werken aan onderwijskwaliteit, dat willen we allemaal. En wel effectief, ontwikkelingsgericht en volledig afgestemd op het nieuwe Onderzoekskader van de inspectie. Vanaf deze week is dat uiterst eenvoudig: met de nieuwe webapp van Qfeedback. Hierin vindt u een palet aan oplossingen waarmee besturen, scholen én individuele onderwijsprofessionals op uiteenlopende kwaliteitsaspecten en via elk gewenst device feedback kunnen ophalen. De doelgroep, de vragenlijst en het moment bepaalt u helemaal zelf.

qfeedback app

Feedback is essentieel

Het ophalen van feedback is essentieel als u effectief aan kwaliteit wilt werken. Niet zomaar feedback, maar precies die feedback die ú nodig hebt, die aansluit op úw informatiebehoefte, die gaat over hoe ú het doet. Die haalt u op bij úw belangrijkste doelgroepen; bij de leerlingen, bij de leraren, bij de ouders. In de school – zelfs in de les – én buiten de school. Of het nu gaat om feedback op uw persoonlijke handelen als onderwijsprofessional, of feedback op het functioneren van uw school of scholen: zonder dat kunt u niet – of in elk geval minder goed – uw ontwikkelpunten bepalen. Feedback is van wezenlijk belang voor goed onderbouwde verbetering en ontwikkeling van het onderwijs.

De oplossingen van Qfeedback

Met de nieuwe webapp van Qfeedback kunt u eenvoudig die feedback vergaren die u nodig hebt. U bepaalt zelf welke feedback u vergaart, bij wie en op welk moment. Uw doelgroepen kunnen hun respons via elk gewenst device (met internettoegang) met u delen. Qfeedback biedt daarvoor drie handige oplossingen: Qschool, Q360 en Qdialogue.

Qschool: kwaliteitsonderzoek voor scholen

Allereerst kennen we feedback natuurlijk in de vorm van tevredenheidsonderzoeken. Met Qschool – de opvolger van B&T’s bekende Kwaliteitsvragenlijsten – is dat nu eenvoudiger dan ooit. Met de Qfeedback-app kunt u nu op elk device (van smartphone tot pc) vragenlijsten uitzetten. Ook het invullen van vragenlijsten was nog nooit zo eenvoudig.

Verder lezen over Qschool >

Qschool+: voor zml-leerlingen en middenbouw basisschool

Met Qschool+, dat als extra module bij Qschool kan worden afgenomen, kunt u nu ook uw leerlingen in de middenbouw van het primair onderwijs en uw ZML-leerlingen bevragen. Een unieke oplossing, die ook door de inspectie enthousiast is ontvangen.

Verder lezen over Qschool (V)SO+ >

Verder lezen over Qschool PO+ >

Q360: feedback voor professionals

Voor individuele onderwijsprofessionals bevat de webapp Q360: een uiterst gebruiksvriendelijke tool voor het ophalen van feedback op persoonlijk functioneren. Waardevol voor iedere onderwijsprofessional die zich wil ontwikkelen. Q360 bevat standaard vragenlijsten voor verschillende functies (zoals leerkrachten, directeuren en bestuurders). U zet zelf gemakkelijk uw eigen onderzoek uit en respondenten vullen moeiteloos, op elk device, uw vragenlijst in.

Verder lezen over Q360 >

 

Hoe werkt het?

Waar het zwaartepunt van kwaliteitszorg vroeger vooral lag op de periodieke tevredenheidsonderzoeken, beschouwen we werken aan kwaliteit tegenwoordig veel nadrukkelijker als een continu proces. Qfeedback haakt daarop in. Met een abonnement kunt u altijd gebruikmaken van de oplossingen van Qfeedback. Voor elke afzonderlijke oplossing (met uitzondering van Qdialogue*) kunt u jaarabonnementen afsluiten. Maakt u voor het eerst gebruik van Qfeedback, dan betaalt u, naast de abonnementskosten, eenmalig een beperkt bedrag voor de aanschaf per vestiging. Na uw aanschaf kunt u uw abonnementen op de Qfeedback-oplossingen onbeperkt uitbreiden. U betaalt dan niet opnieuw aanschafkosten.

Uitgebreide informatie over de abonnementen en prijzen vindt u op deze pagina >

Nieuwsgierig?

Vraag gerust een demo aan of neem met vragen contact met ons op. We vertellen u graag meer!

* Voor het gebruik van Qdialogue betaalt u een eenmalige bijdrage per onderzoek en hoeft u de aanschafkosten van Qfeedback niet te betalen.

ONZE NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van het laatste Qfeedback nieuws? Meld u aan voor onze nieuwsbrief Qnews.