Zojuist verschenen: factsheet Qschool (V)SO+

Mark Wassenaar |

Hoe tevreden zijn leerlingen in het (V)SO over de kwaliteit van het onderwijs? En hoe beoordelen zij de sociale veiligheid? De factsheet Qschool (V)SO+ – met gegevens van bijna 9000 leerlingen – geeft een beeld.

Benchmark

Sinds de lancering van Qschool (V)SO+ in oktober 2017 zijn 8.776 leerlingen in het (voortgezet) speciaal onderwijs bevraagd over hun tevredenheid en sociale veiligheidsbeleving. Dat komt neer op 13 procent van alle leerlingen in het (V)SO. Dat heeft een schat aan gegevens opgeleverd en die hebben wij onlangs samengevat in een factsheet. Ook de data van leerlingen in het reguliere primair onderwijs zijn erin opgenomen. Zo vormt de factsheet een interessante benchmark voor elke school in het (V)SO en PO.

Gratis download

De factsheet bevat informatie over het thema sociale veiligheid, het schoolklimaat, het leeraanbod en de inzet van leerkrachten. Nieuwsgierig? U kunt de factsheet hier gratis downloaden.

Smileys

Qschool (V)SO+ is dé oplossing als u onderzoek wilt doen onder leerlingen met een ontwikkelingsleeftijd van 4 tot 9 jaar. In deze verkorte vragenlijst met 18 vragen wordt gebruikgemaakt van onder andere spraakondersteuning, pictogrammen en smileys en is er slechts één vraag per pagina zichtbaar. De vragenlijsten zijn gebaseerd op Vensters PO-vragenlijsten. Voor zowel SO als VSO zijn er varianten beschikbaar.

Meet weten over de mogelijkheden van Qschool (V)SO+? Kijk hier op onze website.

ONZE NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van het laatste Qfeedback nieuws? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.