Ontmoet Qfeedback op het AVS-congres en het VO-congres 2019

Mark Wassenaar |

Op 15 maart aanstaande vindt het jaarlijkse AVS-congres plaats. Een kleine twee weken later, op 28 maart, is het weer tijd voor het VO-congres. Qfeedback is op beide evenementen van de partij. In de stands van B&T gaan we graag met u in gesprek over onze (nieuwe) oplossingen voor uw kwaliteitsvraagstukken. En u kunt er onze VR-bril uitproberen.

Qfeedback op het AVS-congres en het VO-congres 2019

Het AVS-congres staat in het teken van Leiderschap in 4D: duidelijk, dichtbij, delend, dynamisch. Deze vorm van leiderschap is essentieel voor de huidige schoolleiders, gezien hun sleutelpositie tussen de werkvloer en het bestuur, tussen uitvoering en beleid, tussen binnen- en buitenwereld. Schoolleider moeten niet alleen een visie hebben, ze moeten ook in staat zijn samen een school-/leergemeenschap vorm te geven, en netwerken op te bouwen en in stand te houden. En dat in een wereld die continu verandert. In dat kader is het ook van belang dat hun teamleden goed zicht hebben op hun functioneren en weten waaraan ze moeten werken om zich verder te professionaliseren. Qfeedback biedt verschillende mogelijkheden om dit in kaart te brengen.

Duiding van data

U vindt Qfeedback in de stand van B&T op de informatiemarkt (nummer 17). B&T-adviseur Jeroen van Huizen verzorgt daarnaast een workshop onder de titel Het is zooo dichtbij te halen, die gaat over de duiding van data uit kwaliteitsonderzoeken. B&T en Qfeedback verzamelen al jaren samen met scholen gegevens over onder andere kwaliteit, de sociale veiligheid en het klimaat. Al die data blijven echter holle feiten zolang we ze niet duiden. Wat vinden we ervan? Welke beleving hoort erbij? Welke betekenis geven we eraan vanuit verschillende perspectieven (leerlingen, ouders, medewerkers, schoolleiding)?

Professionalisering

De afgelopen jaren experimenteerden we met allerlei vormen van dialoog en betekenisgeving met teams, ouders en leerlingen. Bijvoorbeeld met behulp van de instrumenten van Qfeedback: Qdialogue, Qclassroom en Qcolleague. Hiermee kunt u heel eenvoudig en doeltreffend feedback ophalen bij leerlingen en het functioneren van onderwijsprofessionals in beeld brengen. Heel dichtbij is immers zo veel te halen. In deze workshop delen we onze ervaringen graag met u. En: Qfeedback ontwikkelde samen met het speciaal onderwijs een vragenlijst voor gebruik met een VR-bril! Probeer ‘m in onze stand.

VO-congres

‘Creatief met curriculum – ontwikkeling van eigentijds onderwijs in de school’ is het thema van het VO-congres, dat dit jaar plaatsvindt op donderdag 28 maart. Vragen die centraal staan: Wat betekent een nieuw curriculum voor het onderwijs? Welke kansen biedt het voor de breed ingezette beweging naar eigentijds en goed onderwijs waarin het systeem de leerling volgt? En hoe kunt u er mee aan de slag in uw school? Qfeedback biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om eenvoudig de mening van leerlingen te peilen bij veranderingen in de lesaanpak. Meer weten? Wij gaan graag met u in gesprek in de stands van B&T, nummer 33 en 34. En ook daar kunt u kennismaken met de mogelijkheid om vragenlijsten af te nemen met de VR-bril.

ONZE NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van het laatste Qfeedback nieuws? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.