LAKS-monitor via Qschool

Paula Vrolijk |

Integratie LAKS-monitor in het bredere tevredenheidsonderzoek

B&T is een samenwerking aangegaan met het LAKS, het Landelijk Aktie Komitee Scholieren. Vanaf dit schooljaar is de LAKS-monitor ook af te nemen via Qschool. De LAKS-monitor bestaat uit de vragen van Vensters, waarin ook de monitor sociale veiligheid is opgenomen.

Het LAKS heeft tevens vragen toegevoegd waarmee leerlingen kunnen aangeven of ze vinden dat de vakken goed op elkaar zijn afgestemd, of ze stress ervaren, wat ze van de schoollocatie vinden et cetera. Scholen kunnen ook zelf vragen toevoegen. Op die manier kan de LAKS-monitor worden geïntegreerd in het bredere tevredenheidsonderzoek onder alle doelgroepen in en rondom de school.

De LAKS-monitor kan worden afgenomen in de periode van 1 november 2021 tot en met 18 februari 2022. Daarna levert B&T de resultaten aan bij het LAKS en medio april zal het LAKS de resultaten van het onderzoek delen.  Het LAKS heeft met de LAKS-monitor het doel om de leerlingenparticipatie te verhogen; het is een middel voor de leerlingenraad om te zien wat er op hun school speelt. Via de resultatenpagina kunnen zij hun eigen resultaten inzien en LAKS komt graag bij de leerlingenraad langs om samen te kijken wat ze hiermee kunnen doen. Tevens biedt LAKS lessen aan waarin de monitor afgenomen kan worden. Kijk voor meer informatie op de website van LAKS.

Kosteloos

Scholen in het voortgezet onderwijs met een licentie op Qschool VO kunnen de licentie voor de LAKS-monitor kosteloos toevoegen aan hun omgeving door een e-mail te sturen naar contact@qfeedback.nl. Maakt u nog geen gebruik van Qschool VO, neem dan eens een kijkje op de website van Qfeedback of neem contact op met Gabriëlle Hoolwerf via 088 – 205 16 78.

ONZE NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van het laatste Qfeedback nieuws? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.