Actuele nieuwsberichten

Qfeedback is volop in ontwikkeling. Op deze website houden we uiteraard op de hoogte van nieuwe oplossingen en functionaliteiten. Ook leest u hier regelmatig nieuws en achtergrondinformatie over onderwijskwaliteit. Automatisch op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Qfeedback.

LAKS-monitor via Qschool

B&T is een samenwerking aangegaan met het LAKS, het Landelijk Aktie Komitee Scholieren. Vanaf dit schooljaar is de LAKS-monitor ook af te nemen via Qschool. De LAKS-monitor bestaat uit de…

Lees meer

INNOVO meet tevredenheid samen met B&T

Schoolbestuur INNOVO nam het afgelopen jaar voor de vierde keer samen met B&T een tevredenheidsonderzoek af. Bestuurder Nicole van Wolven en bestuursadviseur Leon Camp vertellen waarom INNOVO al sinds 2014…

Lees meer

Nieuwe onderzoeksmogelijkheid, gratis voor Qschool gebruikers

Qschool uitgebreid met vragen over thuisonderwijs; Wat zijn de lessen die we geleerd hebben van de crisis? Vanuit B&T hebben we ons dat gerealiseerd en onze oplossing Qschool uitgebreid met standaard en open vragen bedoeld…

Lees meer

Samenwerking Qfeedback en de Onderwijs Innovatie Groep

Qfeedback en moederbedrijf B&T gaan nauw samenwerken met de Onderwijs Innovatie Groep (OIG). De organisaties blijven zelfstandig, maar bundelen de krachten waar dit zinvol en relevant is voor hun opdrachtgevers.

Lees meer

Verbetering sociale veiligheidsbeleid met data uit Qschool+

Met informatie uit Qschool+ analyseerde B&T gegevens over sociale veiligheid voor Mytylschool Gabriël in Den Bosch. De uitkomst: duiding en bespreking van deze gegevens wordt structureel opgenomen in het kwaliteitsbeleid.

Lees meer

Gebruikersgroep Qfeedback: meld u aan!

Wilt u meedenken over de verdere ontwikkeling van Qfeedback? Sluit u dan aan bij de Gebruikersgroep. Tijdens de eerstvolgende bijeenkomst staat onder andere de presentatie van resultaten op school- en bestuursniveau in ons nieuwe dashboard op de agenda.

Lees meer

Rapportage Qschool in nieuw jasje gestoken

De rapportage Qschool voor PO, VO en (V)SO, beter bekend als het ‘resultatenboekje’, is volledig vernieuwd. Niet alleen de lay-out is aangepast, ook alle presentaties, illustraties, tabellen en grafieken zijn opnieuw ontworpen.

Lees meer

Samenwerken aan de verbetering van Qfeedback

Qfeedback kent vanaf de start een Gebruikersgroep gericht op de uitwisseling van ervaringen en van ideeën voor de verdere ontwikkeling van het platform. “Er gebeurt echt iets met onze mening.”

Lees meer

Nieuwe vragenlijsten Q360 met open vragen

Het instrument Q360 is uitgebreid met nieuwe vragenlijsten. Onder meer ib’ers, directeuren, teamleiders en rectoren kunnen Q360 nu inzetten om feedback van collega’s op hun functioneren te verzamelen.

Lees meer

Qschool (V)SO+ breidt uit met nieuwe mogelijkheden voor VSO arbeid

De onderzoeksmodule Qschool (V)SO+ is uitgebreid. VSO-leerlingen met uitstroomprofiel arbeid kunnen nu ook vragen beantwoorden over stages, uitstroom en sociale/werknemersvaardigheden.

Lees meer

Nieuw: vragenlijst invullen in een virtueel klaslokaal

Leerlingen in het (voortgezet) speciaal onderwijs kunnen vragen over sociale veiligheid binnenkort beantwoorden in een virtuele omgeving. Via een VR-bril krijgen zij de vragen voorgeschoteld, die ze met een soort joystick kunnen beantwoorden.

Lees meer

Monitoring sociale veiligheid conform eisen inspectie

Wilt u de verplichte jaarlijkse monitoring van de sociale veiligheidsbeleving uitvoeren volgens de eisen van de inspectie? Qfeedback maakt het mogelijk met de monitor sociale veiligheid, onderdeel van de tool Qschool.

Lees meer

Qfeedback onderzoekt de staat van Passend onderwijs

Qfeedback deed in opdracht van Passend Onderwijs Magazine onderzoek naar de staat van Passend onderwijs. Zo’n 6000 lezers kregen via Qdialogue de vraag voorgelegd: ‘Wanneer is Passend onderwijs volgens u geslaagd?’

Lees meer

Gezocht: meedenkers en ervaringsdeskundigen

Wilt u een stem in de verdere ontwikkeling van Qfeedback? Ervaringen uitwisselen met andere gebruikers? En mee praten over gewenste verbeteringen? Geef u dan op voor de Gebruikersgroep Qfeedback.

Lees meer

Zojuist verschenen: factsheet Qschool (V)SO+

Hoe tevreden zijn leerlingen in het (V)SO over het schoolklimaat, het leeraanbod en de inzet van hun leerkrachten? En hoe beoordelen zij de sociale veiligheid? De antwoorden vind u in de factsheet Qschool (V)SO+.

Lees meer

Respons verhogen? Zo doet u dat!

Welk onderzoek u ook doet, u streeft altijd naar een zo hoog mogelijke respons. Dit vergroot immers de waarde van de onderzoeksresultaten. Scholen hebben verschillende mogelijkheden om de respons te optimaliseren. Wij zetten er een aantal op een rij.

Lees meer

Qfeedback op Hét Congres 2018

‘Mondige leerlingen maken’ is de titel van de presentatie die Qfeedback’s directeur Martin de Goffau verzorgt tijdens Hét Congres 2018. Daarin verkent hij de (on)mogelijkheden van tevredenheidsonderzoek bij leerlingen met een ontwikkelingsleeftijd lager dan 9 jaar.

Lees meer

Qschool (V)SO+ timmert aan de weg

Qfeedback heeft onlangs de honderdste gebruiker verwelkomd van Qschool (V)SO+, de speciale vragenlijst voor leerlingen met een ontwikkelingsleeftijd van 4 tot 9 jaar. Verder heeft de onderwijsinspectie Qschool (V)SO+ geaccepteerd als instrument om de sociale veiligheid te meten.

Lees meer

ONZE NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van het laatste Qfeedback nieuws? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.