Actuele nieuwsberichten

Qfeedback is volop in ontwikkeling. Op deze website houden we uiteraard op de hoogte van nieuwe oplossingen en functionaliteiten. Ook leest u hier regelmatig nieuws en achtergrondinformatie over onderwijskwaliteit. Automatisch op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Qfeedback.

Zojuist verschenen: factsheet Qschool (V)SO+

Hoe tevreden zijn leerlingen in het (V)SO over het schoolklimaat, het leeraanbod en de inzet van hun leerkrachten? En hoe beoordelen zij de sociale veiligheid? De antwoorden vind u in de factsheet Qschool (V)SO+.

Lees meer

Respons verhogen? Zo doet u dat!

Welk onderzoek u ook doet, u streeft altijd naar een zo hoog mogelijke respons. Dit vergroot immers de waarde van de onderzoeksresultaten. Scholen hebben verschillende mogelijkheden om de respons te optimaliseren. Wij zetten er een aantal op een rij.

Lees meer

Qfeedback op Hét Congres 2018

‘Mondige leerlingen maken’ is de titel van de presentatie die Qfeedback’s directeur Martin de Goffau verzorgt tijdens Hét Congres 2018. Daarin verkent hij de (on)mogelijkheden van tevredenheidsonderzoek bij leerlingen met een ontwikkelingsleeftijd lager dan 9 jaar.

Lees meer

Qschool (V)SO+ timmert aan de weg

Qfeedback heeft onlangs de honderdste gebruiker verwelkomd van Qschool (V)SO+, de speciale vragenlijst voor leerlingen met een ontwikkelingsleeftijd van 4 tot 9 jaar. Verder heeft de onderwijsinspectie Qschool (V)SO+ geaccepteerd als instrument om de sociale veiligheid te meten.

Lees meer

Qschool voldoet aan de nieuwste verplichtingen

De vragenlijst van Vensters voor leerlingen bevat sinds kort andere vragen over tevredenheid en sociale veiligheid op school. Qfeedback heeft deze veranderingen direct doorgevoerd in Qschool. Qschool-gebruikers voldoen daarmee aan de meest actuele verplichtingen.

Lees meer

Ontmoet Qfeedback op het PO-Raad Congres 2018

Op vrijdag 8 juni aanstaande vindt het jaarlijkse PO-Raad Congres ‘Kleurrijk in onderwijs’ plaats. Een bijzondere editie, want de PO-Raad viert zijn tienjarig bestaan. Qfeedback is erbij. Bij stand 15 gaan we graag met u in gesprek over onze oplossingen voor uw kwaliteitsvragen.

Lees meer

“Dit onderzoek past bij de leeftijdsgroep”

Directeur Rogier van Dijk hield op OBS De Kei in Hippolytushoef dit jaar voor het eerst een tevredenheidsonderzoek onder middenbouwleerlingen. Hij maakte gebruik van Qschool PO+. Hoe verliep het onderzoek en welke nieuwe inzichten heeft het opgeleverd?

Lees meer

Geslaagde Regioconferentie over kwaliteitsmanagement in PO en (V)SO

Na een succesvolle reeks Regioconferenties over kwaliteitsmanagement in het primair en (voortgezet) speciaal onderwijs eerder dit schooljaar, organiseert Qfeedback opnieuw twee regiobijeenkomsten. De eerste vond plaats op 24 mei in Amstelveen. Een korte impressie.

Lees meer

Waarom is vragen belangrijker dan antwoorden?

Waarom klinkt er meer applaus voor een antwoord dan voor een vraag? Vragen brengen iets bijzonders teweeg. Als we vergeten te vragen, komt er steeds minder ruimte voor antwoorden die anders zijn dan de antwoorden die we al hebben. En dat is niet zonder risico.

Lees meer

Nog enkele plaatsen vrij bij de gratis regioconferenties over kwaliteit

Qfeedback organiseert in mei en juni 2018 twee regioconferenties – in respectievelijk Amstelveen en Gorredijk – over kwaliteitsmanagement in het PO en (V)SO. Deelname is gratis. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Wilt u erbij zijn? Meld u dan snel aan.

Lees meer

Qschool+ breidt uit

Qschool beschikt over steeds meer speciale plusmodules waarmee u ook die doelgroepen bij uw onderzoeken kunt betrekken die moeite hebben met reguliere vragenlijsten. Er zijn tot nu toe twee varianten gelanceerd, tot grote tevredenheid van de gebruikers, en deze maand volgt de derde!

Lees meer

Qfeedback op het AVS-congres

Op 16 maart aanstaande vindt het jaarlijkse AVS-congres plaats en Qfeedback is erbij. Komt u langs in onze stand (nummer 10)? Daar kunt u meedoen aan prikkelende, interessante flitsonderzoekjes over leiderschap en zelf ervaren hoe de oplossingen van Qfeedback werken. We ontmoeten u graag!

Lees meer

Maak een succes van collegiale consultatie

Collegiale consultatie staat bij menige school op de agenda, maar het vraagt veel om optimaal de voordelen te benutten. Op het gebied van praktische randvoorwaarden, inhoud, cultuur en middelen. In gesprek met Caroline Offerhaus: “Een superkrachtig middel voor professionele ontwikkeling, als je het goed doet…”

Lees meer

Gratis regioconferenties over kwaliteit in het PO en (V)SO

Wegens groot succes van een reeks regioconferenties over kwaliteitsmanagement eerder dit schooljaar, organiseert Qfeedback, het integrale kwaliteitsplatform vna B&T, in mei en juni 2018 nog een tweetal bijeenkomsten waar we ons verdiepen in het thema. Deelname is kosteloos. Komt u ook?

Lees meer

Qfeedback lanceert eigentijdse, gebruiksvriendelijke webapp

Deze week lanceert Qfeedback de nieuwe webapp. Vanaf nu kunnen besturen, scholen én onderwijsprofessionals eenvoudig feedback ophalen bij hun belangrijkste doelgroepen. Uw doelgroep, uw vragenlijst en het moment bepaalt u zelf. Respondenten beantwoorden uw vragen op elk gewenst device.

Lees meer

Succesvolle Regioconferenties over kwaliteit voor PO en (V)SO

Het nieuwe onderzoekskader van de onderwijsinspectie creëert kansen voor scholen met ambitie. Dat vraagt wel om een ander type kwaliteitsbeleid. Tientallen deelnemers lieten zich de afgelopen weken bijpraten op de Regioconferenties over kwaliteit die B&T in het land organiseerde.

Lees meer

Zojuist verschenen: Factsheets Kwaliteitsbenchmark 2017

Hoe beoordelen uw belangrijkste doelgroepen de kwaliteit van het onderwijs? Aan de hand van alle data die verzameld worden via tevredenheidsonderzoeken met Qschool, brachten we ook dit jaar hun menig over een aantal belangrijke thema’s in kaart. Wat is het landelijk gemiddelde?

Lees meer

In beweging van bureaucratie naar bezieling

Het onderwijs toe is aan een herdefiniëring van onderwijskwaliteit. We maken een beweging van bureaucratie naar bezieling. Begin deze maand verscheen het B&T-boek ‘De geest uit de fles’, waarmee de auteurs u willen inspireren uw eigen visie op kwaliteit te ontwikkelen en invulling te geven aan deze mooie beweging.

Lees meer

ONZE NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van het laatste Qfeedback nieuws? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.