Actuele nieuwsberichten

Qfeedback is volop in ontwikkeling. Op deze website houden we uiteraard op de hoogte van nieuwe oplossingen en functionaliteiten. Ook leest u hier regelmatig nieuws en achtergrondinformatie over onderwijskwaliteit. Automatisch op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Qfeedback.

Samenwerken aan de verbetering van Qfeedback

Qfeedback kent vanaf de start een Gebruikersgroep gericht op de uitwisseling van ervaringen en van ideeën voor de verdere ontwikkeling van het platform. “Er gebeurt echt iets met onze mening.”

Lees meer

Nieuwe vragenlijsten Q360 met open vragen

Het instrument Q360 is uitgebreid met nieuwe vragenlijsten. Onder meer ib’ers, directeuren, teamleiders en rectoren kunnen Q360 nu inzetten om feedback van collega’s op hun functioneren te verzamelen.

Lees meer

Qschool (V)SO+ breidt uit met nieuwe mogelijkheden voor VSO arbeid

De onderzoeksmodule Qschool (V)SO+ is uitgebreid. VSO-leerlingen met uitstroomprofiel arbeid kunnen nu ook vragen beantwoorden over stages, uitstroom en sociale/werknemersvaardigheden.

Lees meer

Nieuw: vragenlijst invullen in een virtueel klaslokaal

Leerlingen in het (voortgezet) speciaal onderwijs kunnen vragen over sociale veiligheid binnenkort beantwoorden in een virtuele omgeving. Via een VR-bril krijgen zij de vragen voorgeschoteld, die ze met een soort joystick kunnen beantwoorden.

Lees meer

Monitoring sociale veiligheid conform eisen inspectie

Wilt u de verplichte jaarlijkse monitoring van de sociale veiligheidsbeleving uitvoeren volgens de eisen van de inspectie? Qfeedback maakt het mogelijk met de monitor sociale veiligheid, onderdeel van de tool Qschool.

Lees meer

Qfeedback onderzoekt de staat van Passend onderwijs

Qfeedback deed in opdracht van Passend Onderwijs Magazine onderzoek naar de staat van Passend onderwijs. Zo’n 6000 lezers kregen via Qdialogue de vraag voorgelegd: ‘Wanneer is Passend onderwijs volgens u geslaagd?’

Lees meer

Ontmoet Qfeedback op het AVS-congres en het VO-congres 2019

Gaat u naar het AVS-congres op 15 maart aanstaande of naar het VO-congres op 28 maart? Kom dan naar de stands van B&T en probeer de nieuwste gadget van Qfeedback: een VR-bril om vragenlijsten af te nemen bij leerlingen.

Lees meer

Gezocht: meedenkers en ervaringsdeskundigen

Wilt u een stem in de verdere ontwikkeling van Qfeedback? Ervaringen uitwisselen met andere gebruikers? En mee praten over gewenste verbeteringen? Geef u dan op voor de Gebruikersgroep Qfeedback.

Lees meer

Zojuist verschenen: factsheet Qschool (V)SO+

Hoe tevreden zijn leerlingen in het (V)SO over het schoolklimaat, het leeraanbod en de inzet van hun leerkrachten? En hoe beoordelen zij de sociale veiligheid? De antwoorden vind u in de factsheet Qschool (V)SO+.

Lees meer

Respons verhogen? Zo doet u dat!

Welk onderzoek u ook doet, u streeft altijd naar een zo hoog mogelijke respons. Dit vergroot immers de waarde van de onderzoeksresultaten. Scholen hebben verschillende mogelijkheden om de respons te optimaliseren. Wij zetten er een aantal op een rij.

Lees meer

Qfeedback op Hét Congres 2018

‘Mondige leerlingen maken’ is de titel van de presentatie die Qfeedback’s directeur Martin de Goffau verzorgt tijdens Hét Congres 2018. Daarin verkent hij de (on)mogelijkheden van tevredenheidsonderzoek bij leerlingen met een ontwikkelingsleeftijd lager dan 9 jaar.

Lees meer

Qschool (V)SO+ timmert aan de weg

Qfeedback heeft onlangs de honderdste gebruiker verwelkomd van Qschool (V)SO+, de speciale vragenlijst voor leerlingen met een ontwikkelingsleeftijd van 4 tot 9 jaar. Verder heeft de onderwijsinspectie Qschool (V)SO+ geaccepteerd als instrument om de sociale veiligheid te meten.

Lees meer

Qschool voldoet aan de nieuwste verplichtingen

De vragenlijst van Vensters voor leerlingen bevat sinds kort andere vragen over tevredenheid en sociale veiligheid op school. Qfeedback heeft deze veranderingen direct doorgevoerd in Qschool. Qschool-gebruikers voldoen daarmee aan de meest actuele verplichtingen.

Lees meer

Ontmoet Qfeedback op het PO-Raad Congres 2018

Op vrijdag 8 juni aanstaande vindt het jaarlijkse PO-Raad Congres ‘Kleurrijk in onderwijs’ plaats. Een bijzondere editie, want de PO-Raad viert zijn tienjarig bestaan. Qfeedback is erbij. Bij stand 15 gaan we graag met u in gesprek over onze oplossingen voor uw kwaliteitsvragen.

Lees meer

“Dit onderzoek past bij de leeftijdsgroep”

Directeur Rogier van Dijk hield op OBS De Kei in Hippolytushoef dit jaar voor het eerst een tevredenheidsonderzoek onder middenbouwleerlingen. Hij maakte gebruik van Qschool PO+. Hoe verliep het onderzoek en welke nieuwe inzichten heeft het opgeleverd?

Lees meer

Geslaagde Regioconferentie over kwaliteitsmanagement in PO en (V)SO

Na een succesvolle reeks Regioconferenties over kwaliteitsmanagement in het primair en (voortgezet) speciaal onderwijs eerder dit schooljaar, organiseert Qfeedback opnieuw twee regiobijeenkomsten. De eerste vond plaats op 24 mei in Amstelveen. Een korte impressie.

Lees meer

Waarom is vragen belangrijker dan antwoorden?

Waarom klinkt er meer applaus voor een antwoord dan voor een vraag? Vragen brengen iets bijzonders teweeg. Als we vergeten te vragen, komt er steeds minder ruimte voor antwoorden die anders zijn dan de antwoorden die we al hebben. En dat is niet zonder risico.

Lees meer

Nog enkele plaatsen vrij bij de gratis regioconferenties over kwaliteit

Qfeedback organiseert in mei en juni 2018 twee regioconferenties – in respectievelijk Amstelveen en Gorredijk – over kwaliteitsmanagement in het PO en (V)SO. Deelname is gratis. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Wilt u erbij zijn? Meld u dan snel aan.

Lees meer

ONZE NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van het laatste Qfeedback nieuws? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.