Qschool (V)SO+

Qschool is dé tool voor kwaliteitsonderzoeken in het onderwijs. Of u nu uw leerlingen wilt bevragen, of ouders, medewerkers of management; het kan allemaal met Qschool. Maar voor ZML-leerlingen zijn de vragenlijsten in Qschool vaak niet geschikt. Voor deze doelgroep is er Qschool (V)SO+. Dé oplossing als u onderzoek wilt doen onder leerlingen met een ontwikkelingsleeftijd van 4 tot 9 jaar.

Qschool (V)SO+

Wat vinden uw ZML-leerlingen?

Voor sommige (ZML-)leerlingen in het (V)SO is het niet mogelijk om reguliere vragenlijsten in te vullen. Bijvoorbeeld doordat hun tekstbegrip en/of abstractievermogen tekortschiet. Toch is het belangrijk dat ook deze doelgroep deelneemt aan kwaliteitsonderzoeken in het onderwijs. Speciaal voor deze leerlingen, met een ontwikkelingsleeftijd van 4 tot 9 jaar, is er Qschool (V)SO+. In deze verkorte vragenlijst met 18 vragen wordt gebruikgemaakt van onder andere spraakondersteuning, pictogrammen en smileys en is er slechts één vraag per pagina zichtbaar. De vragenlijsten zijn gebaseerd op Vensters PO-vragenlijsten. Voor zowel SO als VSO zijn er varianten beschikbaar.

Qschool en Qschool (V)SO+: een sterke combi

Met een abonnement op Qschool én Qschool (V)SO+ heeft u alle tools in handen om een gedegen kwaliteitsonderzoek te kunnen organiseren. Qschool geeft u de mogelijkheid om respondentengroepen van management tot leerlingen te bevragen, de resultaten binnen en tussen groepen met elkaar te vergelijken en zo 360˚ feedback te verkrijgen. Met Qschool (V)SO+ kunt u ook de ZML-leerlingen in zowel het SO als VSO deel laten nemen aan uw kwaliteitsonderzoek. Door Qschool (V)SO+ te gebruiken naast Qschool kunt u dus vrijwel uw gehele leerlingenpopulatie bevragen. Uiteraard worden de resultaten van Qschool (V)SO+ ook meegenomen in de eindrapportage en kunt u verschillende doelgroepen zo ook gemakkelijk met elkaar vergelijken. De uitbreidingsmodule Qschool (V)SO+ kan daarom ook uitsluitend worden aangeschaft in combinatie met een Qschool-abonnement.

Hoe werkt het?

U kunt Qschool (V)SO+ afnemen als extra module bij een abonnement op Qschool. Via de extra module Qschool (V)SO+ kunt u als onderdeel van uw onderzoek ook uw ZML-leerlingen bevragen. Meer informatie en bestelmogelijkheid vindt u op deze pagina over Qschool.

ONZE NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van het laatste Qfeedback nieuws? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.